Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, aduce din când in când si vesti bune. El a anuntat, luni, la Guvern, ca de la 1 iulie Romania va avea cel mai mic pret european la medicamente.

Ministrul Sanatatii a precizat ca toata procedura de reducere a preturilor a fost finalizata si ca au fost purtate discutii atat cu CE si FMI, cat si cu producatorii si distribuitorii.
“De la 1 iulie Romania trece la cel mai mic pret european la medicamente, asa cum este normal si cum confirma si contextul socio-economic. Preturile nu pot fi similare celor din tarile cu PIB-uri mai puternice. Au fost discutii si cu Comisia Europeana, cu FMI, cu asociatiile de producatori si distribuitori de medicamente, cu lanturile de farmacii, ca sa asiguram distributia continua si sa nu fie probleme in aprovizionare si este finalizata toata procedura”, a spus Banicioiu, citat de Capital.ro.
El a precizat ca toate noile preturi ale medicamentelor, reduse cu 20%, au fost afisate pe site-ul Ministerului Sanatatii. Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, l-a vizitat, duminica, pe premierul Victor Ponta in Turcia, unde acesta a fost operat la genunchi. Ulterior, Ponta a anuntat pe Facebook ca de la 1 iulie intra in vigoare scaderea preturilor la medicamente cu 20% – “o masura in sprijinul a milioane de romani realizata cu mari eforturi de catre Guvern”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.