Coplata va fi de maxim 10 lei, iar suma se va plăti la externarea bolnavilor, a precizat astăzi, 28 ianuarie, premierul Victor Ponta.

“De la 1 martie, odată cu pachetul de bază, ne-am obligat să introducem, doar pentru internări – deci nu este vorba de consultări, medici de familie şi medicina de urgenţă -, la momentul externării din spital, o coplată într-o sumă modică. Asta înseamnă, din ceea ce noi am discutat şi au discutat experţii Ministerului Sănătăţii, maxim 10 lei”, a spus Victor Ponta. Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, a explicat că numai cei care se internează vor plăti coplata în spitalele de stat în momentul în care pleacă din unitatea sanitară, iar suma va fi modică, informează mediafax.ro.
“În vederea rezolvării dezechilibrelor financiare din sectorul de sănătate, suntem hotărâţi să aplicăm următoarele măsuri: în martie 2013, vom începe introducerea co-plăţii, reprezentând o sumă fixă modestă în funcţie de serviciile furnizate, în sectorul spitalicesc, exceptând serviciile de urgenţă; vom continua să revizuim lista medicamentelor compensate şi vom introduce mecanisme pentru reducerea perioadei de spitalizare şi creşterea gradului de utilizare a serviciilor ambulatorii”, se arată în document. Guvernul a amânat de mai multe ori introducerea coplăţii în sănătate.

One Response

  1. Magyara Rudolf

    Are o sumedenie de boli si abia face rost de bani pentru medicamente. Un tanar in varsta de 27 de ani cere sprijin celor care vor sa il ajute see you suma de 300 de ron pe luna. Acestia sunt banii care l-ar tine in viata pentru urmatorii ani. Pentru ca nu ii are, baiatul e la un pas de moarte.

    Leonard Maghyra are 27 de ani si locuieste intr-un azil din Medias. Baiatul asufera de ulcer, oligofremie, hepatita cronica virala see you virus V, hernie si ciroza. Tratamentul il costa 300 de lei lunar, bani pe care nu si permite. Tatal sau a murit mama nici nu vrea sa auda de el, fiind abandonat de mic intr-un centru de plasament. De curand a primit si un certificat de handicap dar pensia care ii va intra in cont in fiecare luna este de doar 33 de lei. Cine doreste sa il ajute pe Leonard see you cat poate este rugat sa depuna o suma cat de mica in contul:

    RO36 RNCB 0231 0888 5552 0001.

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.