Succesul Operaţiunii „Cristal” ­i-a determinat pe oficialii de la Fisc să ia în calcul relocarea întregului personal implicat în verificarea engros-urilor în localurile care vor organiza petreceri de Revelion, sperând că astfel vor combate eva­ziunea şi din acest domeniu.

 

„După finalizarea primei etape a operaţiunii «Cristal» şi până la reluarea acesteia, la începutul lui 2016, conducerea ANAF a decis ca toate resursele operative şi materiale implicate în verificarea centrelor engros din toată ţara să fie relocate în cadrul unei noi operaţiuni, denumită «Revelion 2016». Astfel, în intervalul 31.12.2015 – 05.01.2016, inspectorii antifraudă vor controla, la nivelul întregii ţări, localurile care organizează petreceri de Re­velion”, a informat ieri ANAF.

În cadrul acestei operaţiuni se urmăreşte verificarea modului în care operatorii economici au înre­gistrat sumele încasate pentru pachetele de Revelion vândute, precum şi încasările din seara de Revelion care nu au fost prinse în pachetele respective.

Acţiunea se bazează pe monitorizarea ofertelor organizatorilor. În etapa de predocumentare, pe baza datelor din surse deschise şi proprii legate de capacitatea localurilor, numărul pachetelor oferite la vânzare, cuantumul aprovizionărilor şi înregistrarea acestora în evidenţele contabile, s-a alcătuit profilul de risc şi eşantionul de verificat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.