A fost o ședință cu scântei, marți seara, în Partidul Social Democrat (PSD). Întâlnirea, care a durat până la miezul nopții, s-a lăsat cu lacrimi, demisii și reproșuri dure.

Potrivit unor surse politice, cel care a iscat scandalul cu Gabriela Firea a fost baronul de Vrancea, Marian Oprișan, cel care în urmă cu câteva luni a fost huiduit de social-democrați la Congresul partidului. Surse politice participante la ședință ne-au relatat că în timp ce Gabriela Firea a luat cuvântul, Oprișan a început să o atace cu tot felul de afirmații misogine, acompaniat fiind de râsetele altor doi baroni județeni, Ionel Arsene de la Neamț și Niculae Bădălău de la Giurgiu.

Oprișan a continuat cu reproșurile și a acuzat-o pe Gabriela Firea că, alături de Pandele, a pus la cale huiduielile de la Congres, susținând că oamenii din sală au fost montați de ei să îl huiduie. Acuzațiile au fost imediat demontate de Gabriela Firea, care i-am amintit baronului de Vrancea că la acea vreme avea probleme de sănătate și abia ieșise din spital.

Potrivit surselor PSnews, imediat după discursul primarului Capitalei, la ieșirea din sală, baronul de Vrancea a început să vocifereze spre Viorica Dăncilă, Gabriela Firea și Olguța Vasilescu, moment în care Gabriela Firea s-a ridicat și a plecat, fiind oprită pe scări de Radu Moldovan de la Bistrița, Gabriel Zetea de la Maramureș și primarii de la București. Aceștia s-au retras într-o cameră, unde Gabriela Firea a izbucnit în plâns, moment în care au apărut Ciolacu și Oprișan, iar actualul lider interimar al partidului l-a pus pe baronul de Vrancea să își ceară scuze. Firea nu a mai vrut să participe la discuții și a preferat să părăsească locația în care a avut loc ședința.

Marian Oprişan, huiduit şi fluierat la Congresul PSD

Amintim că Marian Oprișan a fost fluierat de social-democraţi în momentul în care a vrut să îşi susţină discursul la Congres și în aceste condiţii, el a renunţat să mai vorbească.

Momentul a fost cel puțin penibil. Nu s-a mai întâmplat niciodată ca un pesedist să fie fluierat şi alungat de colegii de partid. Printre cei care l-au huiduit au fost Paul Stănescu şi Cătălin Rădulescu. Pe hol, unul dintre social-democraţii care l-au fluierat pe Oprişan a fost felicitat de Mihai Fifor.

Schimbarea la față a PSD

Viorica Dăncilă a demisionat marți seară, după o ședință CEx care a durat mai bine de șase ore, de la șefia PSD. În locul său, până la congresul din luna februarie, va fi președinte interimar Marcel Ciolacu, iar Paul Stănescu va fi secretar general interimar.

Social-democrații din noua conducere colectivă, cu mandat de organizare a Congresului de alegeri din 2020, se reunesc miercuri, la Parlament, în prezenta președintelui interimar Marcel Ciolacu.

Astfel, este prima ședință a noii echipe social-democrate din care fac parte exclusiv șefi de organizații care au câștigat la prezidențiale în județele lor, dar și lideri din fiecare regiune. Deja în biroul lui Marcel Ciolacu au ajuns și mai mult lideri județeni PSD.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.