În contextul numeroaselor probleme generate de extinderea epidemiei de coronavirus în județul Suceava, orice ajutor pentru  sistemul medical reprezintă o importantă gură de oxigen.

Tocmai din acest motiv, perioada actuală  ne provoacă capacitatea de reacție colectivă și dorința de implicare. Ni se demonstrează, astfel, că puterea noastră stă în fapte. 

Astfel,  Primăria Pojorâta mai face un gest de solidaritate donând vineri, 24 aprilie, Spitalului Municipal din Câmpulung Moldovenesc 150 de combinezoane, 500 de măști, și, foarte important, un tunel de dezinfecție extrem de benefic.

Tunelul dezinfectant este asemănător cu o încăpere și poate ajuta, în doar câteva secunde, la reducerea virusurilor și a bacteriilor de pe încălțăminte, haine și mâini, odată ce o persoană trece prin el.

Primarul stațiunii turistice Pojorâta, Ioan Bogdan Codreanu, crede cu tărie că fapte precum acestea  pot atrage alte fapte mărețe și din partea altor instituții sau persoane.

„Ce-ar fi dacă în această perioadă ne-am delimita complet de declarațiile politice și am face loc faptelor concrete? Trăim vremuri în care doar unitatea și faptele bune pot atrage situațiile biruitoare la care ne gândim cu toții. Comunitatea din Pojorâta este alături de cei care se află în linia întâi, iar această donație vine ca un minim gest de recunoștință. Dacă o singură persoană ne va urma exemplul,  vom avea, deja, mai multe fapte, iar asta înseamnă că scopul nostru a fost atins”, a transmis primarul comunei Pojorâta, ing. Ioan Bogdan Codreanu. 

Trebuie spus că acest demers completează seria inițiativelor Primăriei Pojorâta pentru că pe 28 martie, Primăria și Consiliul Local al comunei au alocat o sumă importantă de bani care a fost direcționată pentru achiziționarea aparatului de testare a coronavirusului, care va fi funcțional la Câmpulung Moldovenesc.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.