Primarul a anunțat în conferința de presă faptul că s-a dat frâu liber organizării de licitații pentru construirea de blocuri ANL, pe lotul de teren de lângă centrul comercial Metro.

Astfel, s-a stabilit deja o dată pentru o licitație, în urma căreia se vor construi 4 blocuri ANL.

„Pe 14 aprilie va avea loc licitația pentru construirea a încă patru blocuri ANL în oraș. Aceste patru blocuri vor fi în zona în care noi deja am construit, în zona Metro. E un lucru foarte la îndemână pentru primărie, având în vedere că noi avem aduse acolo utilitățile, un lucru care nu este de neglijat, drept urmare va trebui să facem doar racordurile de la un bloc la altul”, argumentează edilul.

Partea cea mai bună însă nu este faptul că se vor putea reduce costurile de construcție, ci că din cele patru blocuri, unul este posibil să fie rezervat doctorilor tineri ce vor veni să lucreze în Spitalul Județean. Astfel, medicii tineri care vor alege să vină să lucreze la Spitalul Județean și vor îndeplini condițiile pe baza cărora să primească un apartament în blocurile ANL, vor putea locui la doar 5 minute de spital.

„Așa cum am mai spus, ne dorim ca un bloc de acolo să fie repartizat doctorilor tineri de la spital, cei care au până la 35 de ani, pentru care noi vom face toate aceste dirigențe, și vom merge și în Consiliul Local și la ANL să putem pune la dispoziția spitalului pentru că acolo este o schimbare de gardă, avem nevoie de doctori tineri, pentru că s-au făcut lucruri bune la spital și este important ca primăria orașului să poată pune la dispoziția spitalului apartamente pentru doctorii tineri care vor să vină să lucreze la Suceava”, anunță primarul.

Desigur, această veste este demnă de luat în seamă, mai ales pentru tinerii medici care aleg mai degrabă să plece, decât să rămână la Suceava, dar să nu uităm că suntem abia la faza de licitație. Cu alte cuvinte, vor mai avea de așteptat ceva timp.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.