În perioada 22 august – 2 septembrie 2016, Muzeul de Istorie din Suceava vă invită la cea de-a V-a ediție a atelierelor de artă pentru copii intitulată „Din secretele maeștrilor – lumină și culoare”.

Prin acest proiect se urmăreşte familiarizarea copiilor cu limbajul şi mijloacele de expresie plastică specific sculpturii, picturii de şevalet şi graficii. În cadrul atelierului se vor analiza lucrările câtorva artişti plastici bucovineni prezenţi în colecţiile Muzeului Bucovinei.

De asemenea, folosind materiale, instrumente şi tehnici specifice fiecărui gen, se încurajează exprimarea sensibilităţii, imaginaţiei şi creativităţii artistice în compoziții proprii.

De această dată, organizatorii vin în întâmpinarea micilor artişti cu patru ateliere cu tematici, tehnici şi mijloace de expresie diferite tocmai pentru a răspunde cerinţelor participanţilor.

Materialele şi ustensilele necesare desfăşurării atelierelor, precum şi serviciile de lectorat, sunt asigurate de către organizator – Muzeul Bucovinei. La finalul atelierelor, în luna septembrie, se va organiza o expoziţie cu lucrările realizate în cadrul celor patru ateliere, se vor acorda premii şi diplome de participare tuturor. Înscrierile la ateliere se fac la sediul Muzeului Bucovinei până la data de 15 August 2016. Taxa de participare este de 30 lei/copil/atelier.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.