Luni, 11 august, începe cea de-a treia ediţie a atelierelor de pictură „Din secretele maeştrilor-lumină şi culoare”, organizate de Muzeul Bucovinei cu sprijinul Consiliului Judeţean Suceava. Această ediţie este dedicată pictorului şi scenografului George Löwendal, anul acesta împlinindu-se 50 de ani de la dispariţia artistului.

Fundaţia Löwendal, partenerul în acest proiect de pedagogie muzeală, a pus la dispoziţia cursanţilor schiţe, fotografii şi texte biografice privind activitatea scenografică a artistului. Acestea constituie obiect de studiu şi sursă de inspiraţie pentru cei 49 de copii înscrişi.

Atelierele se vor desfăşura în sala de conferinţe a Muzeului de Ştiinţele Naturii din Suceava, sub îndrumarea artiştilor plastici Camelia Rusu-Sadovei şi Iulian Asimionesei, după următorul orar: 9-11, 11-13 și 14-16. Tematica aleasă permite abordarea tehnicilor scenografice şi de costum (colaj, butaforie, modelaj), însuşirea noţiunilor de costum, lumină, scenografie, cunoaşterea proporţiilor corpului uman şi schiţa de caracter. Copiii vor lucra în echipe şi vor realiza un proiect comun pe o temă aleasă.

La finalul atelierelor, se va organiza o expoziţie cu lucrările realizate de tinerii artişti şi vor fi premiate cele mai reuşite proiecte.

afis ateliere 2014

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.