Muzeul Bucovinei organizează în perioada 22 august – 2 septembrie 2016, la Muzeul de Istorie, ediţia a V-a a atelierelor „Din secretele maeştrilor – lumină şi culoare”.
Prin acest proiect se urmăreşte familiarizarea copiilor cu limbajul şi mijloacele de expresie plastică specific sculpturii, picturii de şevalet şi graficii. Se analizează lucrările câtorva artişti plastici bucovineni prezenţi în colecţiile Muzeului Bucovinei şi se prezintă aspecte biografice.

De asemenea, folosind materiale, instrumente şi tehnici specifice fiecărui gen, se încurajează exprimarea sensibilităţii, imaginaţiei şi creativităţii artistice în compoziții proprii.

De această dată, organizatorii vin în întâmpinarea micilor artişti cu 4 ateliere cu tematici, tehnici şi mijloace de expresie diferite tocmai pentru a răspunde cerinţelor participanţilor.

Celor trei ateliere deja cunoscute – „George Lowendhal–scenograf”, „Sculptura – arta volumelor”, „Alternative plastice” – li se alătură şi „Străluciri de sidef”– atelier de pictură în care profesoara Camelia Rusu Sadovei îndrumă copii în folosirea tehnicilor picturale abordate de artista bucovineană Elena Greculesi.

Materialele şi ustensilele necesare desfăşurării atelierelor, precum şi serviciile de lectorat, sunt asigurate de către organizator – Muzeul Bucovinei, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Suceava.

La finalul atelierelor, în luna septembrie, se va organiza o expoziţie cu lucrările realizate în cadrul celor patru ateliere, se vor acorda premii şi diplome de participare tuturor expozanţilor.

Înscrierile la ateliere se fac la sediul Muzeului Bucovinei din str. Ştefan cel Mare nr. 33, Suceava, până la data de 15 august 2016. Taxa de participare este de 30 lei/copil/atelier. Programul desfăşurării atelierelor este afişat pe site-ul Muzeului Bucovinei www.muzeulbucovinei.ro./evenimente-culturale/ateliere.

Pentru mai multe detalii puteți suna la numărul de telefon 0230 216439 sau 0330 401195, ori contact@muzeulbucovinei.ro. Persoana de contact: Irina Ţibulcă.

Din secretele maeştrilor – lumină şi culoare, ediția a V-a

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.