Primăria municipiului Suceava va construi o nouă grădiniță cu program prelungit în cartierul Obcini. Unitatea de învățământ va fi amplasată pe strada Rulmentului pe un teren al Societății de Transport Public Local.

„După lungi insistențe am găsit o soluție pentru terenul unei grădinițe cu program prelungit în cartierul Obcini. Are T.P.L-ul o stație de transformare pe strada Rulmentului. Acolo este o clădire în paragină. Sunt aproximativ 5 ari. Am avut  o vizionare la fața locului, la care a fost prezent și un proiectant. Mai înghesuit, ca să spun în termeni neacademici, încape acolo o grădiniță cu program prelungit”, a declarat Ion Lungu.

Edilul Sucevei a precizat că grădinița va fi construită pe fonduri europene, însă banii pentru întocmirea documentației vor fi acordați de la bugetul local al municipalității sucevene.

„Vrem să construim grădinița pe fonduri europene și tocmai de aceea intrăm mâine în Consiliu Local cu «Rectificare pentru documentație tehnică pentru construire grădiniță cartierul Obicini», pe fonduri europene, cu 150.000 de lei. Facem documentația, avem terenul și pe fonduri europene vrem să facem o grădiniță cu program prelungit în cartierul Obcini”, a adăugat primarul.

Ion Lungu a precizat că și-ar fi dorit ca grădinița să fie construită în centrul cartierului, dar nu există această posibilitate. Cu toate acestea, primarul crede că dacă va fi o grădiniță bună, va fi căutată și va fi benefică pentru copiii din cartierul Obcini.

Trebuie amintit faptul că, Tiberius Brădățan, cel care a fost candidatul PSD la funcția de primar, a identificat acest teren, iar Lungu nu va face nimic altceva astăzi, decât să pună în practică strategia de campanie a fostului său contra-candidat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.