Corneliu-Ionel Ciubotaru, traducător și translator de limbile bulgară și rusă, a fost prezent în  perioada 14-17 decembrie 2017, în Bulgaria, la Târgul de Carte de la Sofia, alături de delegația Ministerului Culturii și Identității Naționale a României.

În cadrul manifestărilor Corneliu-Ionel Ciubotaru a prezentat, în limbile română și bulgară, versiunea în limba bulgară a cărții „Memoriile unul prizonier de război, Turtucaia, Munţii Pirin”, de George Topârceanu”, apărută cu prefeţe bilingve în bulgară și română, în întocmirea și traducerea lui Corneliu Ionel Ciubotaru, la Editura „Daniela Ubenova”, Sofia, 2016.

La eveniment au fost prezenţi și au contribuit cu luări de cuvânt proprietarul editurii sofiote, d-na Daniela Ubenova, directorul comercial al aceleiaşi edituri, dl. Valeri Karadjinov, admiratorul literaturii române jurnalistul dl. Bozhidar Alexiev, editori și scriitori români (dl. Varujan Vosganian) și bulgari, elevi și profesori ai Liceului cu predare intensivă a limbii române „Mihai Eminescu” din  Sofia, dar și alți admiratori ai literaturii române, pecum și Matei Cristea, însărcinatul cu afaceri al României în Bulgaria.

„Apreciez că la Sofia a avut loc un eveniment cultural de marcă românesc pe spațiul bulgar și opiniez că astfel și altfel de puneri în valoare a patrimoniului și a actualităţii culturale române sunt demne de a fi continuate și intensificate”, a declarat Corneliu-Ionel Ciubotaru.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.