Doi subofițeri din cadrul Detașamentul de Pompieri Fălticeni au primit joi, 23 ianuarie, din partea inspectorului șef al pompierilor militari suceveni, colonelul Costică Ghiață, diplome de Excelență și plachete ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava, pentru merite deosebite și pentru spiritul de sacrificiu dovedit în nobila misiune de apărare a vieții semenilor.

„Vorbim despre doi colegi care au dovedit, încă o dată, că noi, salvatorii, suntem activi 24 din 24 de ore. Doi colegi care, deși se aflau în timpul liber, nu au rămas indiferenți la suferința semenilor și s-au implicat, salvând, fiecare, câte o viață”, transmite un comunicat al ISU „Bucovina” Suceava.

Este vorba despre plt.maj. Adrian STOICA, subofițer operativ principal în cadrul Detașamentul de Pompieri Fălticeni.

            În data de 22 august, puțin după miezul nopții, acesta se întorcea spre casă de la Aeroportul din Iași, iar în apropiere de localitatea Ruginoasa, a observat urmele unui accident rutier, mai precis o mașină răsturnată pe câmp.

            Paramedic cu state vechi, subofițerul a oprit și s-a îndreptat spre locul accidentului. S-a dus spre mormanul de fiare, care s-a oprit din răsturnare pe o laterală, unde a găsit o fată încarcerată, într-o poziție ce nu-i permitea să respire corect, punându-i viața în real pericol.

            Subofițerul nu a mai stat pe gânduri. S-a strecurat prin luneta mașinii, printre împletitura de tablă, până la tânăra adolescentă, a poziționat-o corect și i-a susținut capul până la sosirea pompierilor militari din Pașcani.

În tot acest timp, care a părut o veșnicie, plutonierul major Adrian Stoica i-a fost alături fetei, ca un înger păzitor, iar datorită lui fata de 16 ani este în viață.

Al doilea pompier care a primit diplomă de excelență este  plt.adj. șef Cristi Bîrsanu, subofițer operativ principal în cadrul aceleiași subunități, din Fălticeni.

            În data de 3 decembrie, acesta se afla în timpul său liber, după o tură obositoare de serviciu, când a aflat că în localitatea sa, o fată căzuse într-o fântână.

Cunoscând foarte bine familia victimei, a ajuns imediat la fața locului, unde vecinii pregătiseră deja o frânghie pentru coborâre. Plutonierul major Cristi Bîrsanu a analizat rapid situaţia, s-a asigurat şi a coborât în fântâna adâncă de 31 de metri. Acolo a stabilizat victima şi a comunicat permanent cu biata fată de doar 23 de ani, care era traumatizată fizic, hipotermică şi în pragul unui atac de panică.

            Cei doi au fost extrași de către echipajele de la Detașamentul de Pompieri Fălticeni, ajunse ulterior la fața locului. Din fericire, tânăra a scăpat doar cu leziuni ușoare, iar datorită bravului pompier militar, aceasta a petrecut Sărbătorile de iarnă în familie.

„Îi felicităm și ne mândrim cu ei, pentru că cei doi pompieri militari reprezintă adevărate modele de urmat pentru toți cei care și-au ales vocația de salvator”, a transmis colonelul Costică Ghiață.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.