Sâmbată, 04.09.2021, la ora 9:30, sucevenii sunt invitați să participați la prima ediție a unei piețe volante inedite, organizate  de către Direcția pentru Agricultură Județeană Suceava, la sediul din B-dul 1 Decembrie 1918 nr.3, Suceava (clădirea  dintre Metro si OMV), cu participarea unui prim grup de 14 producători locali .

Aceștia, vor prezenta legume proaspete produse în Mitocu Dragomirnei, precum și cu legume de la Berchisesti produse de către un tânar „diasporean“ proaspăt întors din străinatate, dar și cu produse provenind de la  Cooperativa Agricolă „Fermierii Bucovineni” din Comănești.

De asemenea, cei prezenți se vor putea delecta cu mure de la Cooperativa Agricolă „Grădina cu mure” din Cajvana și  cu cele mai gustoase căpșuni produse  pe o suprafată de 10 ha de tânara familie Moloce din  Hurjuieni.

De asemenea o să găsim  uleiuri presate la rece, produse apicole, fructe aduse din Forăști, pâine și zacuscă de pește de la „Băcania lui Bunelu”, zacuscă, dulcețuri și siropuri din fructe de pădure preparate de către Loredana Chișciuc din inima Bucovinei de la Moldova Sulița și, nu în ultimul rând, minunatele produse de patiserie de la „Meștesug de Bucovina”.

„Suntem alături de producători cu sfaturi și consiliere în vederea organizării acestora atât în forme asociative cât și în ceea ce privește  certificarea acestora  cu mențiunea de «Produs montan», «Produs Traditional» si pentru oportunitățile create de accesarea fondurilor europene”, au transmis reprezentanții Direcției Agricole Suceava.

Acțiunea  se dorește a fi un semnal  adresat atât producătorilor cât și consumatorilor, prin care instituția noastră va asigura de toată disponibilitatea în vederea încurajării și sprijinirii consumului de produse locale. 

Partenerii acestui proiect sunt Facultatea de Inginerie Electrica și Știința Calculatoarelor, Facultatea de Știinte Economice și Administrație Pubilcă, Facultatea de Inginerie Alimentară, Patronatul Judetean al Femeilor de Afaceri Suceava, EpiCentru, Apropo Café și Hotel-Restaurant Căprioara.

„De asemenea vă adesam invițatia de a urmări  sit-ul și  pagina de Facebook a Direcției pentru Agricultură Județeană Suceava, respectiv https://dajsuceava.ro/ și https://www.facebook.com/dajsv unde o sa anunțăm cât de curand platforma realizată cu sprijinul voluntar al studenților de la Facultatea  de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, destinată în excusivitate producătorilor locali, care vor putea face livrări către consumatori, pe bază de comandă”, au conchis reprezentanții Direcției Agricole Suceava.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.