Joi, 11 aprilie, începând cu ora 8:30, 10 angajați ai Ocolului Silvic Pătrăuți din cadrul Direcției Silvice Suceava, dar și 14 voluntari, au participat la o acțiune de igienizare a Pădurii Cetate, stângând gunoaiele menajere de-a lungul căilor de acces și din zonele de odihnă din zona parcului Șipote.

Scop urmărit de către Direcția Silvică Suceava a fost igienizarea zonei prin strângerea gunoaielor menajere aflate de-a lungul căilor de acces și a locurilor de odihnă din zona parcului Șipote. De asemenea, s-a urmărit și formarea unei conştiinţe ecologice active a cetățenilor pentru ocrotirea mediului, prin implicarea copiilor, elevilor și studenților, a cetățenilor şi a comunităţii locale în acţiuni de protejare a mediului înconjurător, dar și formarea unor abilităţi de viaţă responsabile faţă de mediu.


Rezultatele așteptate de către Direcția Silvică Suceava sunt: menținerea în stare bună de igienă a zonei verzi din jurul Municipiului Suceava, conştientizarea cetățenilor cu privire la rolul pădurii ca factor de mediu și schimbarea atitudinii membrilor comunităţii cu privire la mediul înconjurător.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.