Direcţia Silvică Suceava, cea mai mare direcţie silvică din ţară intră în reorganizare de luna aceasta, prin aplicarea unor măsuri de eficientizare a activităţii.

Măsurile respective duc la desfiinţarea a 27 de cantoane silvice şi 147 de posturi, dar şi la înfiinţarea altor 110 posturi, pentru care vor putea opta salariaţii care rămân fără obiect de activitate.

Un prim set de măsuri de reorganizare a Direcţiei Silvice Suceava vine ca urmare a modificării suprafeţelor de constituire a cantoanelor silvice în funcţie de relief: de la 350 ha la 400 ha în zona de câmpie, de la 700 ha la 800 ha în zona de deal şi de la 1100 ha la 1300 de ha în zona de munte. „Trebuie să desfiinţăm 27 de cantoane silvice, astfel încât vom rămâne cu un total de 415 cantoane”, a explicat şeful Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu.

Deşi prin această măsură dispar din organigrama Direcţiei Silvice Suceava 27 de posturi de pădurar, cei care ocupau posturile respective au posibilitatea să devină „maistru silvic”, 28 de astfel de posturi fiind înfiinţate de luna aceasta.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.