Directorul Casei de Pensii Suceava, Constantin Boliacu, a comunicat că începând cu data de 1 ianuarie 2019 se vor acorda indemnizaţii majorate pentru invalizii, veteranii şi văduvele de război.

El a menționat că invalizii de război vor primi următoarele sume de bani: 1.500 de lei lunar, marii mutilaţi şi cei încadraţi în gradul I de invaliditate, 1.000 de lei lunar, cei încadraţi în gradul II de invaliditate, și 900 de lei lunar, cei încadraţi în gradul III de invaliditate.

De asemenea, directorul Boliacu a menționat că veteranilor de război li se vor acorda 600 de lei lunar. Aceeași sumă o vor primi și văduvele de război dacă nu s-au recăsătorit.

„Este o recunoaștere, în An Centenar, a meritelor veteranilor noștri, fără efortul cărora România nu ar mai fi existat, astăzi, pentru a sărbători 100 de ani de la Marea Unire. Veteranii de război au transformat conceptul de apărare a țării într-un crez. Guvernul condus de doamna Viorica DĂNCILĂ, acum la ceas aniversar, acordă respect și recunoștință acestor eroi ai neamului românesc”, transmite ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius BUDĂI.

În prezent, în România sunt 7.027 veterani de război, din care de 103 sunt invalizi de război, 389 văduve de război și de 57.530 văduve de veterani de război, iar față de aceste persoane statul și societatea au datoria morală de a se întoarce cu recunoștința cuvenită.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.