Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langă Tribunalul Suceava, emis la data de 7 martie 2016, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpaţilor:

– persoana juridică S.C. Civica Group S.A. Şcheia reprezentată prin director general Bejenar Mihai şi Bejenar Mihai director general al S.C. Civica Group S.A. pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, instigare la fals intelectual, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, instigare la uz de fals și uz de fals;

-persoana juridică S.C. Adim Proiect S.R.L. reprezentată prin lichidator judiciar,  Manolache Cătălin,   inginer proiectant în cadrul S.C. Adim Proiect S.R.L. Suceava şi Ivanov Simon, maistru în cadrul compartimentului tehnic al S.C. Civica Group S.A. pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la înșelăciune, complicitate la fals intelectual;

-Cucu Stelica, inginer construcții-instalații în cadrul „I.I. Cucu Stelica” Șcheia, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual și abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

În cauză s-a instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor mobile si imobile aflate în proprietatea inculpaţilor până la concurenţa sumei de 432.636,70 lei. Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Suceava.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.