Directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava, medicul veterinar Mihai Voloșeniuc, a anunțat că o nouă alertă privind produse care nu ar trebui să fie consumate a ajuns în atenția instituției pe care o conduce, cu privire la rețeaua Metro.

Trebuie precizat că Metro a anunțat că retrage de pe piaţă un sortiment de pulpe de pui cu spate, din Polonia, în care s-a constatat prezența salmonelei. În total, la nivel național, este vorba de 6000 de kilograme din acest produs.

Potrivit dr. Mihai Voloșeniuc, în cazul Metro Suceava a fost vorba de o cantitate de 170 de kilograme de pulpe de pui cu spate, vândute la baxuri de câte 10 kilograme.  Lotul din care provine marfa este 111.121, marfă de Polonia, producător SUPERDROB SA.

Clienţii sunt sfătuiţi să nu consume pulpele şi să le returneze în magazinele Metro Cash & Carry Romania SRL până pe data de 11 decembrie, pentru a-și primi banii înapoi.

Directorul DSVSA Suceava a precizat că bacteria salmonela, care produce toxiinfecții alimentare, este distrusă la o preparare termică corespunzătoare, de peste 70 de grade.

„Pericolul mai mare ar fi dacă pulpa a fost preparată pe grătar, acolo se poate ca bacteria să rămână în produs, în schimb, în alte condiții este puțin probabil să mai reziste și să fie ingerată de consumator”, a explicat directorul DSVSA Suceava, doctorul Mihai Voloșeniuc.

De altfel, medicul veterinar sucevean a subliniat că România produce suficient de multă carne de pui pentru consum, însă din cauza prețurilor mai mici al cărnii de import rafturile marilor lanțuri de magazine sunt pline cu astfel de produse.

„Trebuie să consumăm produse proaspete, cu un lanț de producție cât mai scurt, de preferat românești, pentru a putea evita astfel de incidente”, a precizat Voloșeniuc.

Reamintim că recent au fost emise alerte privind  pipote de pui vândute în municipiul Suceava, la Carrefour și la Supeco, tot de origine poloneză și tot cu salmonela.

Între alertele recente emise pentru județul nostru se numără sosuri, pâine baghetă (produs congelat), maioneză, cu conținut de oxid de etilenă, lămâi turcești cu valori de pesticide peste limitele legale, condimente cu aflatoxine (urme de mucegai), carne de pasăre de origine poloneză contaminată cu salmonela și chiar suplimente alimentare pentru sportivi cu oxid de etilenă, vândute la diferite magazine din Suceava.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.