Directorul Aeroportului Internațional „Ștefan cel Mare”, Ioan Măriuța, a precizat că în acest moment nu se ia în calcul închiderea aeroportului sucevean. Declarația sa vine în contextul în care directorul Aeroportului Iași, Cătălin Bulgariu, a  solicită Guvernului suspendarea zborurilor comerciale. Principalul motiv invocat de Bulgariu este că la fiecare zbor a fost depistată cel puțin o persoană care avea legături directe cu coronavirusul.

Ioan Măriuța a afirmat că fiecare pasager care ajunge pe Aeroportul din Suceava completează o declarație pe propria răspundere iar dacă ajunge din zona roșie este preluat direct de către reprezentanți DSP și dus în carantină în timp ce pasagerii din zona galbenă se autoizolează la domiciliu timp de 14 zile.
Referitor la suspendarea zborurilor de pe Suceava, directorul Ioan Măriuța a arătat că forurile tutelare au solicitat tuturor managerilor de aeroporturi operarea în condiții optime de securitate și siguranță.
În cursul săptămânii trecute pe Aeroportul din Suceava au ajuns șase persoane cu domiciliul în Italia (zonă roșie) cu zborul din Mammingen – Germania (zonă galbenă). Acestea au declarat că vin din Italia și au fost duse în carantină.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.