Modelator de inimi și minți, prof.pt.înv.primar, director al Școlii Gimnaziale Vatra Moldoviței, Ilaria Pușcă, a primit Titlul Onorific de Senator de Onoare al Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

Generalul de Brigadă, profesor universitar doctor inginer, rector al Academiei Forțelor Terestre,, Nicolae Bălcescu, Ghiţă Bârsan, a declarat că Senatul a hotărât să confere acest titlu pentru vasta experiență din învățământ a cadrului didactic „dintr-un sătuc de munte”, pentru activitățile desfășurate în cadrul parteneriatlui cu Academia, dar și pentru că, de 25 de ani, nu contenește să își promoveze satul unde își are rădăcinile, prin ansamblul folcloric pe care îl coordonează.

„Distincția dumneavoastră mă onorează și mă responsabilizează pentru a povesti lumii întregi despre satul dintre obcini, Vatra Moldovitei, în care ne-am născut și în care Mănăstirea Moldovița ne străjuiește de sute de ani”, a transmis la rândul său Ilaria Pușcă.

Conferirea titlului a avut loc după ce, artiștii de Ansamblul „Gura Izvorului” și-au încheiat programul artistic pe care, de 3 ani, îl susțin la Academie Forțelor Terestre, în prezența personalităților marcante din Academie și nu numai.

Acest titlu este cu atât mai onorant cu cât este deținut și de Presedintele Romaniei, Excelenta Sa, Domnul Klaus Werner Iohannis, de Emil Hurezeanu, Hans Klemm și de alte personalități din mediul  academic.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.