Directorul SRI, Eduard Hellvig, și-a expus pentru prima dată un punct de vedere oficial în legătură cu amenințările serioase la adresa României după tragedia de la Colectiv.

.

Eduard Hellvig a declarat că tragediile precum cea din clubul Colectiv pot fi evitate doar prin consolidarea instituțiilor statului, astfel incât să fie pus pe primul loc cetățeanul, nu indiferența și șpaga. 

“Urmare a acestei tragedii, am solicitat Serviciului o implicare sporită pentru asigurarea securității cetățenilor, amenințată, iată, mortal de incompetență, indiferență și corupție. Cu părere de rău am constat că lipsa de responsabilitate în actul administrativ devine un risc pentru siguranța națională, mai ales atunci când sunt puse în pericol vieți omenești”, a scris acesta în revista Intelligence.

Hellvig consideră că după tragedia din clubul Colectiv, cetăţeanul trebuie să aibă un rol din ce în ce mai important în asigurarea securităţii, iar acest lucru se poate face prin respectarea legii.

Ca să faciliteze acest lucru, Serviciul Român de Informaţii trebuie să se bazeze pe transparenţă, mai spune directorul SRI.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.