Aceasta este partea a doua a materialului dedicat primarului Marius Ursaciuc, edilul șef al municipiului Gura Humorului, omul care a reușit să dubleze bugetul local an de an de la instalare și până în prezent sau mai precis, exact cu 989% pe toată perioada.

Există și alte cifre considerabile care reflectă activitatea sa cum ar fi numărul locurilor de cazare din oraș, de la mai puțin de 50 în 2004 la peste 1200 în 2015 sau numărul de turiști atrași anual la diversele noi atracții ale orașului. Dezvoltarea parcului „Ariniș”, modernizarea și mărirea pârtiei „Șoimul”, îngrijirea drumurilor de acces spre diversele obiective create pentru a mări interesul turistic față de zonele Humorului, s-au adăugat deschiderii singurului Muzeu al Obiceiurilor și Tradițiilor Populare din zona Bucovinei și modernizării Casei de Cultură a orașului. Preocupat mereu să eficientizeze cheltuirea banului public, pentru a putea, din economiile realizate, să clădescă trepte ferme și sigure care să poarte municipiul către un viitor mai luminos, Marius Ursaciuc a investit în iluminatul public cu sistemul economic LED. Realizările sale sunt pe atât de multe planuri, încât trebuie să recunosc că am multe probleme în a selecta cele mai reprezentative dintre ele, dar cel mai important lucru mi se pare acela că humorenii simt rezultatele muncii sale în viața lor.

V-am promis și unele informații despre planurile lui Marius Ursaciuc și, din fericire, pot să vă vorbesc despre ele fără să le dezvălui, deoarece edilul insistă că planurile respective îi aparțin în exclusivitate cel puțin până la data în care se va aproba finanțarea lor. Recunosc că am văzut câteva dintre ele și am fost real uimit de deschiderea lor, de importanța lor pentru dezideratul final al lui Marius Ursaciuc, acela de a transforma Humorul într-o perlă a Bucovinei și din punct de vedere turistic și cultural, așa cum este deja din punct de vedere istoric. Conștient de lipsa fondurilor naționale care pot fi atrase către proiectele sale și de valoarea limitată a fondurilor locale pe care le poate orienta spre acestea, strategia lui Marius Ursaciuc este aceea de a capta fondurile europene, de pe toate măsurile ce se vor debloca în viitor. Pentru aceasta el are deja pregătite proiecte în valoare de peste 46 de milioane de euro gata să fie prezentate imediat ce se va ivi ocazia și lucrează asiduu la alte câteva, pentru a aduce suma la peste 55 de milioane.

L-am întrebat care este strategia sa electorală pentru alegerile locale din 2016 și m-am ales cu un zâmbet larg, deoarece, locuitorii orașului nu au nevoie decât de o simplă plimbare ca să descopere motivele pentru care ar trebui să-l realeagă. Preferă să folosească banii de campanie electorală pentru lucruri necesare comunității, să aducă teatru și film la Casa de Cultură, să organizeze vernisaje la Muzeul Tradițiilor sau tabere de creație din care, oamenii se vor întoarce acasă încântați de locuitorii și peisajele Humorului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.