Discriminare sau bătaie de joc? Compania Națională de Investiții s-a pus pe construit stadioane în mai toate orașele din țară, însă, se pare că disconcordanțele sunt uriașe. Potrivit jurnaliștilor botoșăneni, CNI va construi  un complex sportiv de peste 6 milioane de lei în orașul Săveni din Județul Botoșani. Nimic greșit sau de reproșat, însă făcând o comparație simplă, se poate observa că la Suceava, CNI vrea să construiască un astfel de complex sportiv, doar că mai mic, în contextul în care Suceava este și municipiu reședință de județ.

Trebuie precizat că orașul Săveni are o populație de 6 999 de locuitori, potrivit Wikipedia, în timp ce municipiul Suceava are, conform recensământului din 2011, 92 121 de locuitori.

Potrivit jurnaliștilor botoșăneni, CNI a lansat licitația pentru stabilirea firmei de construcții care va face proiectarea și execuția lucrărilor de pe strada Independenței nr. 2 Săveni. Complexul Sportiv de la Săveni va dispune de un teren de fotbal (90 m x 45m conform STAS National), un teren de volei (18 m x 9m ) și unul de baschet (15m x 28 m). De asemenea, complexul va avea o tribună acoperită, cu capacitatea de 800 locuri , inclusive cu zona VIP, sub care vor fi amenajate vestiare, sală de conferințe, cabinet medical, birouri sau grupuri sanitare.

În timp ce la Suceava, CNI, în baza cerințelor UEFA, vrea să contruiască un stadion de 105/68 de metri cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectactori și o bază sportivă de 40/20 de metri pentru minifotbal. De asemenea, proiectul are prevăzute parcări și vestiare.

O fi oare o problemă că la Suceava, administrația este liberală, iar la Botoșani social democrată? Or fi social democrații botoșăneni mai implicați în a face loby pentru localitățile lor, decât cei suceveni? O cântări mai greu cuvântul parlamentarilor botoșăneni, decât cel al sucevenilor? Sau CNI joacă alba-neagra: Asta are! Asta n-are! Asta e câștigătoare!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.