Consilierul județean PSD Dan Ioan Cușnir l-a criticat dur pe președintele Consiliului Județean Suceava, liberalul Gheorghe Flutur. Cel dintâi precizând că Flutur este „un vechi comunist”.

Cel mai probabil „războiul” dintre cei doi a pornit după ședința extraordinară a deliberativului județean când, Cușnir a părăsit sala de ședințe pe motiv că nu a primit mapa la timp.

„Nu mă miră, nu ne miră nimic. Ca oricărui vechi comunist vă plac unanimitățile. O să aveți și astăzi unanimități până la punctul 27”, i-a spus Dan Ioan Cușnir lui Gheorghe Flutur.

În ceea ce-l privește pe șeful deliberativului județean, acesta este de părere că Dan Ioan Cușnir nu face nimic altceva decât să își facă imagine în presă.

„Data trecută ați încercat o ieșire spectaculoasă pentru poză, acum pentru intrare. Eu m-am obișnuit cu aceste lucruri. Fac apel la decență și deontologie”, a spus Flutur.

În ceea ce privește raportul de activitate prezentat de Flutur, Cușnir a ținut să îi felicite pe angajații Consiliului Județean pentru munca depusă în elaborarea proiectelor de hotărâre, însă a remarcat că după citrea lui, nu a văzut niciun capitol privind nerealizările.

„Nu am văzut în raportul de activitate, capitolul nerealizări. Nu știu din punctul dumneavoastră de vedere, dacă sunt sau nu nerealizări. Acum, ca și percepție personală sunt nerealizări și nu este o rușine să ne recunoaștem nerealizările și neîndeplinirile ca să știm ce să accelerăm pe viitor”, i-a mai spus Cușnir lui Flutur.

În contextul Anului Centar, Cușnir a ținut să precizeze că cele mai multe nerealizări provin de acolo, întrucât, despre Sala Unirii nu s-a mai auzit nimic, lucrurile au stat pe loc în ceea ce privește Parcul Industrial Siret, terminalul Aeroportului „Ștefan cel Mare” trebuia finalizat în cursul anului trecut, iar drumul județean Mănăstirea Humorului-Sucevița bate și el pasul pe loc.

„Depozitele de gunoi de la Pojorâta și de la Moara: dacă nici pe astea nu le trecem la nerealizări atunci ce trecem?”, a precizat Dan Ioan Cușnir.

În altă ordine de idei, președintele Gheorghe Flutur i-a răspuns consilierului Cușnir că anul trecut, per ansamblu,  lucrurile au mers bine, iar piedicile în ceea ce înseamnă nerealizările au fost puse de către Guvernul PSD.

„Dacă vorbim de Centenar, tot noi aici ne-am întâlnit și ați vorbit de consistența acțiunilor de Centenar făcute la Suceava într-o perioadă în care Guvernul nici nu a vrut să audă de Bucovina și Ziua Bucovinei. Cu toate astea, noi, și mulțumesc și puterii și opoziției, am găsit înțelepciunea să facem foarte vizibilă acțiunea de Centenar. Dacă ați vrea să trec nerealizări, eu am cerut în jur de 100 de proiecte de Centenar pentru județul Suceava Guvernului României și nu a dat niciunul. Abia prin luna august fostul ministru al Culturii mi-a scris că a aprobat un proiect pentru medalii, dar medalia era făcută și i-am mulțumit și i-am spus că medalia a fost făcută. Dacă vorbim de Sala Unirii am cerut pe PNDL-ul generos al Guvernului și acest proiect, dar a fost respins. Am vrut să-l începem în  Centenar, dar sunt proceduri. Sunt nerealizări ale Guvernului”, a spus Flutur.

În ceea ce privește Parcul Industrial din Siret, Flutur a precizat că ghidurile privind funcționarea clusterelor nici nu au apărut, iar referitor la terminalul Aeroportului, președintele CJ Suceava a spus că mai bine de jumătate de an s-a încercat să se afle dacă Consiliul Județean Suceava sau Aeroportul sunt eligibile pe viitorul program POIM, însă fră niciun răspuns. În consecință achiziționându-se containere.

„Nu numai că îmi doresc enorm drumul Mănăstirea Humorului-Sucevița, pentru că e inițiativa mea, dar taxa forestieră pentru scoaterea din fond forestier este foarte mare”, a explicat președintele Flutur.

Consilierul județean Dan Ioan Cușnir i-a spus președintelui Flutur că nu tinde spre perfecțiune, așa cum cel din urmă se consideră a fi.

„Am înțeles că sunteți perfect. Nu aveți nerealizări. Eu în schimb nu sunt perfect și nici nu-mi doresc vreodată să ajung să cred despre mine că sunt perfect”, a spus Cușnir.

Gheorghe Flutur a conchis prin a spune că, în general a dorit să păstreze limitele decente ale discuțiilor, iar în ceea ce privește criticile aduse la adresa lui de către Cușnir, ar fi periculos ca acesta să îl laude.

„E ca în fizică: orice acțiune are reacțiune. Eu cred că e bine noi să ne păstrăm calmul, să dăm drumul la proiectele de astăzi, chiar dacă unii s-au plictisit și au ieșit afară la proiectele pentru dezvoltarea județului, important este să stai la punctele unde poți să critici. Nu m-ați votat atunci când am fost validat președinte. Ce ar însemna pentru democrație să fiți de acord cu mine? Dar și asta trebuie dusă până într-o limită pentru că există și posibilitatea aia de a te face de râs. Opinia publică știe, se informează. Ce probleme ridici doar să te auzi vorbind? Sunt lucruri serioase. Hai să vedem cum o scoatem cu actualizarea prețurilor la proiectele care sunt în derulare, haideți să vedem ce facem cu Utilități și Mediu, hai să vedem dacă aveți vreo informație, poate dumneavoastră despre noile programe de gaz metan sau poate că aveți program cu gazul în Piața Victoriei. Dacă e să discutăm în retorica electorală să știți că mă pricep extrem de bine și-s și antrenat. Nu vreau asta, vreau să facem treabă pe proiectele Consiliului Județean Suceava. Că ne catalogăm. Cât de penibil…. Că se învârt bunicii unora dintre noi în mormânt să vorbim de cuvântul comunist când tu îl ai în casă. Cum putem să ne permitem așa ceva? Strămoși de-ai noștri au făcut pușcărie din cauza acelui regim. Vă faceți de râs singuri. Trebuie să avem mai multă demnitate și să nu derapați că voi reacționa”, a conchis Gheorghe Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.