PNL și PMP au decis să fuzioneze, în sensul că partidul condus de Cristian Diaconescu ar urma să fie absorbit de formațiunea lui Florin Cîțu, au declarat surse liberale pentru PS News. PNL ar câștiga prin această fuziune 2.300 de consilieri și 50 de primari. De asemenea, la nivelul PNL se vorbește și de o fuziune cu ALDE, partidul condus acum de Daniel Olteanu. PS News a luat legătura cu președintele ALDE, dar până în acest moment nu am obținut o reacție oficială.

Surse din PNL susțin că, în ședința Biroului Executiv de vineri, s-a stabilit deja echipa care va negocia procesul de fuziune cu PMP, iar în urmă cu trei săptămâni, conducerea PMP ar fi votat, la rândul ei, în unanimitate începerea acestor negocieri, urmând să aibă sâmbătă o ședință decisivă în acest sens. Cele două partide au stabilit un calendar privind procesul de fuziune, urmând să stabilească ce va primi PMP în noua structură.

Discuțiile la nivelul PNL au fost confirmate inclusiv de Florin Cîțu. „Sunt doar negocieri. Nu sunt trase concluziile”, a precizat președintele PNL la Palatul Parlamentului.

PMP a negat, însă, informația printr-un mesaj pe Facebook: ”Președintele PMP, Cristian Diaconescu, neagă fuziunea cu PNL Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a declarat, foarte clar, că <<știrile apărute în spațiul public privind deciziile care ar fi fost luate de PMP privind fuziunea cu PNL, sunt false>>”.

Pe de altă parte, contactată de PS News, vicepreședintele PMP, Ioana Constantin, nu a confirmat, dar nici nu a negat informația. ”Când va fi ceva de comunicat pentru presă vă anunțăm”, a spus ea.

Negocierile cu PMP ar fi început încă de pe vremea când Ludovic Orban conducea partidul, însă au fost finalizate sub conducerea lui Florin Cîțu, relatează psnews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.