Circulația a fost reluată pe autostrada Cernăuți-Suceava. Aceasta fusese întreruptă în urma celor cinci zile de proteste ale cetățenilor din Republica Moldova, împotriva recrutării de tineri moldoveni pentru armata pe care republica urmează să o trimită în Estul Ucrainei.

Protestatarii din regiunea Hliboca, cei care au blocat în ultimele cinci zile circulația pe autostrada Cernăuți – Suceava, au cedat în sfârșit. Deși aceștia au eliberat pentru moment drumul, sunt hotărâți să blocheze iarăși circulația, atât la ieșirea din Cernăuți, cât și la frontiera româno-ucraineană, în cazul în care situația nu se va remedia. Pe de altă parte însă, protestatarii din raioanele Herța și Noua-Suliță au rămas pe poziție și nu vor ceda în fața promisiunilor autorităților, aceștia dorind să vadă fapte și nu vorbe.

Ca un răspuns la aceste proteste, guvernatorul regiunii Cernăuţi, Roman Vanzuriak, a declarat că acțiunile poporului nu vor putea schimba decizia autorităților. Aceasta s-a luat deja în cadrul Operațiunii Antiteroriste, iar care nu sunt de acord cu hotărârea guvernului pot oricând părăsi țara.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.