Muzeul Bucovinei a solicitat Consiliului Local Suceava alocarea sumei de 200.000 de lei pentru buna desfășurare a Festivalul de Artă Medievală fapt care a creat controverse între consilierii locali.

„Anul acesta nu s-a făcut Festivalul de Artă de la Sighișoara din cauza birocrației și sper ca la Suceava să nu se întâmple la fel. Vin foarte mulți suceveni și foarte mulți turiști la acest eveniment și se consideră că trebuie să îi sprijinim cu această sumă de 200.000 de lei”, a declarat Lucian Harșovschi.

Consilierul local al Partidului Social Democrat Cornel Grosar a dorit să adauge un amendament prin care cetățenii municipiului Suceava să aibă accesul gratuit la acest festival. Iar cum banii provin din bugetul Consiliului Local Suceava, din banii contribuabililor suceveni, Grosar consideră că deja cetățenii au plătit pentru acest festival și nu i se pare normal să i se mai ceară încă odată bani.

„Haideți să ne gândim la cetățenii noștri, pentru că din banii lor se duc 200.000 de lei din acest buget”, a subliniat Grosar.

consilieri local consiliul local SuceavaAmendamentul propus de Grosar nu a fost luat în considerare și nu s-a supus la vot, iar acest lucru a fost „pedepsit” de consilierii locali PSD și ALDE, care s-au obținut de la vot. Prin urmare, HCL a fost votată de 11 consilieri, iar alți 11 s-au obținut. Astfel, această hotărâre nu a trecut de Consiliul Local.

În perioada imediat următoare se va organiza o ședință extraordinară de CL pentru a se discuta din nou acest proiect și pentru a se supune din nou alocarea sumei de 200.000 de lei.

Printr-un comunicat de presă, Ovidiu Milici, președintele Organizației Municipale Suceava a ALDE, a precizat că la următoare ședință de CL, consilierii ALDE vor vota pentru alocarea sumei necesare.

„Cu alte cuvinte, consilierii ALDE Suceava, NU au votat pentru tăierea finanţării acestui festival de tradiţie pentru Suceava, ci au votat pentru un lucru firesc şi normal: prin cele 2 miliarde pe care le acordă tot din banii lor, sucevenii au dreptul să participe gratuit la aceste manifestări. (…) Consilierii locali ALDE Suceava, vor vota «Pentru» şi sunt convins că sucevenii vor avea şi accesul gratuit”, a declarat consilierul local ALDE, Ovidiu Milici.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.