Prefectul județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, i-a oferit, joi, 23 mai, o distincție de excelență actorului Alexandru Arșinel, în semn de considerație pentru cariera sa artistică.

Evenimentul a avut loc în Sala “Bucovina” din incinta Palatului Administrativ Suceava, în deschiderea şedinței Colegiului Prefectural.

Marele artist i-a mulţumit prefectului județului Suceava pentru gestul de recunoştinţă şi a spus că se va întoarce oricând, cu plăcere şi emoţie, pe meleagurile natale.

„Suceava, acest județ, acest pământ mirific, sfânt pentru mine și familia mea, reprezintă o sursă de energie pe care o transmit mai departe copiilor mei, fiind legat ombilical de Dolhasca, la orice telefon primit de la primar încercăm să răspundem pozitiv de fiecare dată. Sper să mai trăiesc bucuria de a mai veni acasă și de a mai avea posibilitatea să mă uit pe geamul de la voagon, sus în deal, unde sunt părinții mei. Vă mulțumesc, din suflet, că îmi acordați această distincție. O să o păstrez cu mare dragoste și o să o pun în colțul în care mai am asftel de semne de la Suceava”, a precizat Alexandru Arșinel.

Alexandru Arșinel s-a născut pe 4 iunie 1939 în Dolhasca, fiind în prezent director al Teatrului de revistă „Constantin Tănase” din București.

A primit titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Suceava și al comunei natale, Dolhasca, iar Casa de Cultură din localitate îi poartă, din 2014, numele.

Actor de teatru și film, Alexandru Arșinel a jucat în sute de emisiuni de divertisment la radio și la toate posturile de televiziune, pe scenele din țară și străinătate, dar și în numeroase producții cinematografice și seriale TV.

El a înregistrat zeci de piese pentru Teatrul Național Radiofonic, multe fiind incluse în colecții audio.

A fost protagonist al sute de spectacole de teatru, de divertisment și musicaluri și a lansat şi o serie de albume muzicale.

Pentru întreaga activitate artistică în teatrul de revistă, precum și cea managerială, a fost recomopensat cu numeroase premii, medalii şi ordine.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.