În urma activităţilor întreprinse de poliţişti privind incendierea unei garsoniere de pe strada Dimitrie Cantemir din municipiul Suceava în noaptea de 20 spre 21 septembrie, poliţiştii au reuşit identificarea persoanelor bănuite de comiterea faptei ca fiind un cetăţean italian de 63 de ani, un bărbat de 29 de ani din județul Constanţa şi un bărbat de 32 de ani din judeţul Ilfov.

Din cercetări, poliţiştii au stabilit faptul că pe fondul unor neînţelegeri mai vechi între cetăţeanul italian si persoana vătămată, primul dintre ei s-a deplasat împreună cu ceilalţi doi bărbaţi la blocul unde femeia de 45 de ani deţine o garsonieră. Astfel, bărbatul de 32 de ani a aşezat pe peretele exterior o scară telescopică, urcând până în dreptul geamului locuinţei, iar în împrejurări necunoscute până în acest moment, pe fondul acumulărilor de gaze din interior provenite de la butelia aragazului, s-a declanşat explozia care a condus la distrugerea în totalitate a locuinţei şi a bunurilor existente.

Acesta a suferit arsuri, dar cu ajutorul celorlalţi doi a părăsit zona, plecând toţi trei în direcţia Bucureşti. Datorită stării grave în care se afla bărbatul de 32 de ani, victima a fost internată la un spital de specialitate, unde i-au fost acordate primele îngrijiri medicale. Întrucât starea victimei s-a agravat, aceasta a decedat după câteva ore. Cu ocazia internării, bărbatul de 32 de ani, a prezentat altă situaţie de fapt decât cea reală.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a motivului prezenţei celor trei la locuinţa persoanei vătămate în momentul producerii incendiului, în cauză fiind înregistrat dosar penal, în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.