Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur  a anunțat că marți, 19 noiembrie, a predat constructorului amplasamentul DJ 178C Rădăuți – Frătăuții Vechi – Frătăuții Noi – Bilca -Vicovu de Sus.

„Astăzi am predat amplasamentul pentru realizarea lucrărilor de asfaltare a drumului județean Rădăuți -Frătăuții Vechi – Frătăuții Noi – Bilca – Vicovu de Sus, în valoare de 8,1 milioane de Euro”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Potrivit acestuia, vor fi asfaltați 21,5 Km de drum, se vor realiza 12 poduri și 112 podețe, dar și șanțuri de pământ și rigole carosabile.

Flutur a adăugat că drumul este foarte circulat, drept pentru care va fi lărgit și se vor aplica trei straturi de asfalt.

„Reamintesc faptul că am scos de mai multe ori la licitație acest drum dar nu a venit nimeni din cauza legislației date de PSD care avut ca efect creșterea manoperei și a preturilor la materiale. Am fost nevoiți să găsim surse și să punem noi, Consiliul Județean Suceava, o diferență de peste 750.000 lei”, a spus Flutur.

De asemenea, acesta a reamintit și faptul că evaluarea ofertelor pe drumul strategic Suceava – Iași, atât tronsonul Suceava- Ipotești-Bosanci-Udești -Liteni – Dolhasca- limita cu județul Iași, cât și tronsonul Suceava-Moara-Frumoasa- Liteni/Moara-Zaharești-Stroiești-Vâlcele-Costâna-Dârmanești sunt într-o fază avansată de evaluare.

„Din păcate și aici, din cauza Ordonanței 114/2018 date de Guvernul PSD, procedurile de licitații au durat foarte mult, derularea investiției fiind foarte mult întârziată. După ce Guvernul PSD a refuzat să asigure diferența, am fost nevoiți să facem un împrumut pentru a completa necesarul din fonduri proprii. Iar acum, în sfârșit, avem o veste bună, sunt ofertanți, așa că din primăvară vor începe lucrările și pe acest drum extrem de important”, a conchis Gheorghe Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.