Situația jenantă din PSD Suceava, prin care liderul județean Ioan Stan și-a pus apropiații sau metresele să candideze la cele mai înalte funcții din administrația locală este una care, mai mult ca sigur, se va reflecta în scorul pe care PSD îl va obține la aceste alegeri în județul Suceava.
Dan Ioan Cușnir este candidatul PSD la Primăria Suceava, nimeni altul decât fiul lui Ioan Cușnir, fostul prefect PSD din anii de grație 2000-2004, individ ce l-a reprezentat și s-a aflat sub oblăduirea prim-ministrului infractor Adrian Năstase.
Atunci, în anul 2002, fostul prefect al județului Suceava, Ioan Cuşnir, tatăl candidatului de azi, a restituit 86,93 de hectare către 64 de foşti acţionari ai Staţiunii de Cercetări Agricole, deşi aceştia ar fi trebuit să fie împroprietăriţi nu la ieșirea din Suceava spre Falticeni, ci la Moara, Șcheia sau Ițcani. De fapt, aproape toate terenurile au ajuns într-un final în proprietatea liderilor PSD Suceava de la acea vreme, în baza unor contracte de vânzare–cumpărare încheiate chiar înaintea retrocedărilor.
Concret, liderii socialiști suceveni, printre care se numărau Ioan Stan, Gavril Mârza, Ioan Cușnir, Titi Petrea, Atanasă Nistor și alți interpuși s-au folosit de o hotărâre de guvern din anul 2002, prin care terenurile naționalizate sau donate și intrate în proprietatea statului prin Stațiunea de Cercetări Agricole au fost restituite sub formă de acțiuni ce au fost cumpărate anterior de persoane ce aveau cunoștință de acest act normativ, chiar înainte ca acesta să fie publicat în Monitorul Oficial.
O golănie juridică grosolană și imorală prin care familiile conducătorilor PSD de azi, fie direct, fie prin interpuși, au devenit stăpâni peste circa 15% din teritoriul de atunci al municipiului Suceava.
Ulterior, mahării PSD fie și-au construit proprietăți, fie au înstrăinat terenurile la prețuri astronomice.
Dacă candidatul PSD la Primăria Suceava și-a ridicat o fabuloasă vilă pe terenul Stațiunii, nu același lucru se poate spune de președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, care și-a vândut terenul către patronul de la Polaris cu aproape 20 miliarde de lei.
Șeful de partid, îmbogățit peste noapte cu ajutorul tatălui lui Dan Ioan Cușnir, trebuia să se revanșeze și să-i pună odrasla în postura de candidat la Primăria Suceava, mai ales că acesta era visul lui, iar individul este destul de arțăgos vocal, cu o inspirație aventuroasă și uzează creativ de expediente pentru a trăi bine și luxos.
În schimb, la președinția Consiliului Județean, baronul roșu de Falticeni, senatorul Ioan Stan, și-a nominalizat chiar metresa de partid pe care a susținut-o și urcat-o pe divanul politicii încă din anul 2000, impunând-o vicepreședinte al organizațiilor de tineret, dar și de seniori.
Proaspătă, tânără și pe placul senatorului Ioan Stan – un bărbat pe atunci de doar 45 de ani, Mirela Elena Adomnicăi a fost o întreținută a PSD timp de circa 20 de ani în funcții bănoase și remunerate exclusiv din bani publici.
Aceasta, din suplinitor și lucrător la Cooperativa Meșteșugărească a fost plasată în funcțiile de director, precum cele de la Direcția de Tineret și Sport sau de la Agenția de Ocupare și Formare Profesională, iar ulterior a fost promovată prefect apolitic al județului Suceava și chiar deputat PSD. Promovată nu este chiar cel mai bun termen de folosit, tocmai pentru că stimabila doamnă nu a fost promovată pe baza competențelor, ci a fost propulsată strict politic și susținută undergroud în funcțiile și demnitățile pe care vremelnic le-a ocupat.
Prin funcțiile și puterea deținută de Mirela Adomnicăi în județul Suceava în ultimii 20 de ani, se poate spune că este una dintre cele mai influente personaje din viața politică locală, dar care are lacune mari în bătălia pentru fotoliul de președinte al CJ Suceava, tocmai pentru faptul că nu s-a remarcat cu nimic deosebit pentru ajutorarea sau dezvoltarea județului Suceava.
Deși domnia sa se crede o valoare și o elită pentru organizația PSD Suceava, totuși faptul că în 20 de ani de înalt funcționar conectat la țeava banului public nu și-a lăsat amprenta asupra Sucevei, considerăm că aceasta nu poate fi eventuala schimbare pe care și-o doresc sucevenii.
Concluzie: la PSD Suceava deși e pe trecute vremea tătucilor comunistoizi și dictatori, le urmează în funcții copiii, rudele ori mândrele! E oarecum o paralelă bătrâni vs tineri sau, de ce nu, generația Năstase vs generația Dragnea&Mazăre&Vâlcov.
Oare asta să-și dorească răgățenii și bucovinenii noștri pentru județul Suceava?
Lasa un raspuns