Până la sfârșitul acestui an, Primăria va depune proiectul de anvelopare a unor blocuri din municipiul Suceava pe bani europeni.

Cu toate că în Suceava iarna ţine mai mult decât în alte localităţi, sucevenii nu se înghesuie să depună cereri pentru proiectul de anvelopare a locuinţelor pe bani europeni.

„Am mai primit solicitări din partea unor asociații de proprietari. Momentan avem 515 solicitări, pentru care vom depune o primă solicitare pentru a prinde rând la finanțare”, a declarat astăzi Ion Lungu.

Solicitările sunt din zona centrală a orașului. Celelalte asociaţii se pare că nu sunt interesate de acest program european, fie din lipsa banilor, fie dintr-o proastă informare a proprietarilor. Primaria poate suporta anveloparea a 3500 de apartamente.

Schema de subvenţionare a proiectului de anvelopare cuprinde 60% din fondurile structurale şi de coeziune ale Uniunii Europene şi din alocaţii de la bugetul de stat, în limita fondurilor aprobate anual cu această destinaţie, şi 40% din fondurile aprobate anual cu această destinaţie în bugetele locale, precum şi din fondul de reparaţii al asociaţiilor de proprietari, în cote părţi ce depind de veniturile medii nete per membru de familie ale beneficiarilor.

 

 

 

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.