După ce în minivacanţa de Ziua Unirii poliţiştii rutieri au organizat cea mai amplă acţiune de la începutul acestui an,  fiind constatate 21 de infracţiuni şi suspendate 45 de permise de conducere, miercuri, 25 ianuarie, oamenii legii au ieşit din nou în teren pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice sucevene.

Potrivit unui comunicat al I.P.J. Suceava, în cursul zilei de ieri toate autospecialele dotate cu aparte radar au fost prezente în trafic, scopul acţiunii fiind în principal identificarea celor care pun în pericol siguranţa rutieră rulând cu viteză excesivă.

De asemenea, aparatul radar laser TrueCam a fost folosit de poliţiştii rutieri, în special pe drumurile naţionale şi europene.

În numai câteva ore poliţiştii au controlat peste 400 de autovehicule şi au aplicat 217, majoritatea pentru depăşirea regimului legal de viteză. Valoarea sancţiunilor este de aproape 70.000 lei.

În cadrul acţiunii au fost constate două infracţiuni.Astfel, un bărbat de 25 ani, din com. Brodina, a condus autoturismul pe Str. Spitalului din mun. Rădăuți, având o alcoolemie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, un bărbat de 35 ani, din com. Volovăț, a condus pe DJ 178 B com. Volovăț, având o alcoolemie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au reţinut pentru depăşirea limitei legale de viteză şi depăşiri neregulamentare 11 permise de conducere. Totodată, poliţiştii au retras 5 certificate de înmatriculare.

Au fost identificaţi şoferi care au condus autovehicule pe raza localităţilor cu peste 100 km/h. În toate cazurile s-a procedat la suspendarea permiselor de conducere şi sancţionarea contravenţională a conducătorilor auto.

Spre exemplu, pe DN2 pe raza localităţii Grăniceşti a fost identificat un conducător auto care a condus autoturismul, fiind înregistrat de aparatul radar TrueCam cu viteza de 103 km/h.

De asemenea, pe raza localităţii Dănila a fost identificat un şofer care a condus cu viteza de 102 km/h şi a efectuat şi o depăşire neregulamentară.

Poliţiştii atrag atenţia asupra faptului că viteza excesivă generează accidente rutiere cu consecinţe din cele mai grave. Aceștia vor acţiona în continuare cu fermitate prin dispunerea măsurilor legale, astfel încât cei care încalcă normele rutiere să conştientizeze urmările şi pericolele generate de comportamentul iresponsabil în trafic.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.