Modernul Aeroport Internațional „Ștefan cel Mare” din Suceava va opera în vara acestui an nu mai puțin de patru destinații de vacanță pentru turiștii din această zonă.

După cifrele extrem de bune înregistrate de cele trei companii tour operatoare, NEED TOUR, Prestige TOUR și Kusadasi, care au avut în anul trecut 25.926 de pasageri, în anul acesta și-au anunțat intenția de a oferi vacanțe de neuitat nu mai puțin de șase. Este vorba de NEED TOUR, Prestige TOUR, Kusadasi, Amara Tour, Fibula și Paralela 45.

Putem spune fără doar și poate că în acest context Suceava a devenit un pol important pe harta charterelor față de multe alte orașe mai mari și mai importante ale țării precum Oradea, Sibiu, Craiova, Constanța sau Bacău. Asta, în ciuda faptului că mai există alte 6 zboruri sezoniere de pe Aeroportul din Iași.

Totuși, doar două companii aeriene și-au arătat până în acest moment intenția de a opera destinații de vacanță în această vară și au trimis unității aeriene din Suceava o solicitare de a opera de pe acest aeroport.

Încă de la începutul anului, una dintre cele mai mari și serioase companii aeriene, Corendon, a solicitat aprobare orarului de zbor. Astfel că tour operatorul NEED Tour împreună cu compania aeriană turco-olandeză Corendon vor opera un zbor pe săptămână către Antalya. Acesta va fi în fiecare duminică, începând cu 9 iunie, până pe 22 septembrie. Pentru această destinație plecarea din Suceava va fi la ora 11:00 și aterizarea în Antalya la ora 13:00, iar zborul de întoarcere va fi la 8:00 dimineața și va ajunge în Suceava la ora 10:00.

Compania aeriană Air Bucharest, care este sub aceeași „umbrelă” cu agenția tour operatoare Kusadasi, și-a anunțat intenția de a oferi vacanțe sucevenilor spre două destinații: Antalya și Hurghada.

Astfel, startul zborurilor către Egipt de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” va dat pe 7 aprilie 2019, până pe 20 octombrie. Acest zbor va fi în fiecare duminică, în respectiva perioadă, iar aeronava va decola din Suceava la ora 15:30 şi va ateriza în Egipt la ora 18:00. Zborul de întoarcere va fi la 10:00 și va ajunge la Suceava la ora 14:30. 

Kusadasi va avea două zboruri charter, săptămânal, din Suceava către Antalya, în Turcia. Zborurile către această destinație vor fi operate în zilele de luni şi joi, în perioada 23 mai şi până pe 30 septembrie. Luni zborul va fi din Antalya spre Suceava de la ora 15:00 – 17:00, iar din Suceava turiștii vor pleca la 17:45 și vor ajunge la destinație la ora 19:45. Zborul de joi va avea același orar.

Celelalte companii tour operatoare care încă nu și-au anunțat orarul de zbor sunt Prestige Tour, Amara Tour, Fibula și Paralela 45. Totuși acestea vând zboruri către Antalya, Bodrum și Monastir Habib Bourguiba (Tunisia).

Cei de la Prestige Tour propun două destinații de vacanță, respectiv Antalya în perioada 24 mai – 4 octombrie 2019 și Bodrum în perioada 6 iunie – 21 septembrie 2019, fiind purtate discuții cu TAROM. Tour operatorul Fibula, unul dintre cele mai vechi de pe piața de turism din România, va opera în perioada 13 iunie – 19 septembrie 2019 cu TAROM către Antalya.

Amara Tour le propune sucevenilor o destinație foarte frumoasă: Tunisia. Aceștia vor opera de pe Aeroportul din Suceava în perioada 12 iunie – 16 octombrie, 2019 în fiecare zi de miercuri. Compania aeriană  care va opera acest zbor este Nouvelair.

Trebuie precizat faptul că tour operatorul român Christian Tour a renunțat la a opera vacanțe de pe Aeroportul din Suceava către Egipt.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.