Polițiștii au apliocat 125 de sancțiuni contravenționale, au suspendat 12 permise de conducere, au retras 10 certificate de înmatriculare și au indisponibilizat o autoutilitară în cadrul unei acțiuni cu efective sporite pentru creșterea gradului de siguranță rutieră în zona municipiului Rădăuți și a orașului Vicovu de Sus.

În scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic şi depistării conducătorilor auto care încalcă legislaţia rutieră în vigoare în zona de responsabilitate a Poliţiei Municipiului Rădăuţi şi a oraşului Vicovu de Sus, în data de 27.04.2021, Serviciul Rutier – IPJ Suceava a organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia reducerii riscului rutier și impunerii unui climat de siguranță rutieră.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 125 de sancțiuni contravenționale în valoare de 41.535 lei, din care 59 pentru depășirea regimului legal de viteză, 2 pentru depășiri neregulamentare și 64 pentru alte abateri la regimul rutier.

Au fost reținute 12 permise de conducere din care 10 pentru încălcarea regimului legal de viteză și 2 pentru depășiri neregulamentare.

Totodată, pentru defecțiuni tehnice, lipsă ITP sau RCA  au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

Un bărbat de 29 ani a condus autoturismul pe DN 2E cu viteza de 122 km/h (+72 km/h) în localitate. A fost sancționat contravențional și i s-a reținut permisul de conducere în vederea suspendării 90 zile.

Un bărbat de 45 ani, din Vicovu de Jos a condus autoutilitara pe DN 2E în localitatea Vicovu de Jos, efectuând transport de marfă (nisip) fără a avea montată prelata și nu avea asigurare obligatorie RCA. Totodată, conducătorul auto avea atestatul profesional expirat. A fost sancționat contravențional, iar autoutilitara  a fost indisponibilizată prin reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numere de înmatriculare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.