Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, în conferința săptămânală de presă de miercuri, 6 mai, că din cele patru firme care au contract pentru întreținerea și reabilitarea străzilor, doar una este efectiv la muncă, restul având muncitorii în șomaj tehnic. Astfel că, edilul le solicită constructorilor desemnați să se ocupe de reabilitarea străzilor și să își cheme angajații la muncă.

 „Ne-am propus ca în acest an să asfaltăm cît mai mult, însă, din păcate, lucrurile nu merg cum trebuie, iar principala cauză este coronavirusul. Noi avem contract cu patru firme, însă doar una este la lucru. Celelalte trei nu sunt prezente, pentru că au 65% din muncitori în șomaj tehnic până la 15 mai. Le-am făcut și o solicitare scrisă ca să aducă muncitorii la serviciu ca să putem asfalta. Din păcate, firmele au muncitori care sunt din afara zonei de carantină și, de multe ori, intră greu în oraș, motiv pentru care nu au forță de muncă suficientă”, a explicat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Edilul a subliniat că în cartierul Burdujeni s-a finalizat modernizarea străzii Rândunicii și se lucrează pe alte străzi din cartierul Cuza Vodă II. De asemenea, Ion Lungu a declarat că s-a asfaltat sensul giratoriu din zona centrală și se lucrează la cel de la Bazar, precum și la asfaltarea străzii Mihail Kogălniceanu.

„Mi-aș dori din toată inima să putem relua lucrările de asfaltare pentru că nu se respectă graficul, iar astăzi nu mai sunt motive să se spună că nu se pornesc stațiile de asfalt, pentru că s-a încălzit afară. Ne vom ține de capul firmelor să aducă muncitorii la serviciu ca să respectăm contractul de asfaltare”, a subliniat edilul Ion Lungu.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.