La Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, în luna iulie, a debutat un nou proiect în parteneriat cu universităţile „Valahia” din Târgovişte şi „1 Decembrie” din Alba Iulia.

Proiectul este intitulat „Doctorat european de calitate- EURODOC” și oferă sprijin financiar, material şi logistic pentru perfecţionarea doctoranzilor, în vederea îmbunătăţiri abilităţilor de comunicare şi de cercetare la nivel european.

Prof. univ. Carmen Năstase, coordonator de proiect din partea partenerului sucevean, informează că „Beneficiarii proiectului sunt 55 de doctoranzi din domeniile istorie, geografie, contabilitate şi inginerie, înmatriculaţi în anul universitar 2014-2015 la cele trei universităţi, dintre care 21 de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava. Pe parcursul celor 6 luni de derulare a proiectului, doctoranzii vor beneficia de sprijin financiar sub forma unei burse individuale lunare de 1800 lei, de conferinţe şi sesiuni de formare în managementul cercetării ştiinţifice, precum şi de mobilităţi internaţionale, cu durata de o lună, la instituţii din Uniunea Europeană”, a precizat coordonatorul proiectului prof. univ, Decan al FSEAP, Carmen Năstase.

De asemenea în proiect este prevăzută susţinerea financiară a participării fiecărui doctorand la cel puţin o conferinţă internaţională şi vizite de studiu la universităţi din Uniunea Europeană şi două conferinţe tematice axate pe egalitatea de gen şi de şanse. Totodată, de alocare financiară au parte cumpărarea de cărţi din edituri internaţionale, pentru a susţine activitatea de cercetare, cât şi crearea unei comunităţi virtuale a cercetătorilor, prin achiziţionarea unei platforme adaptate de comunicare. Proiectul „EURODOC” este cofinanţat din Fondul Social European „Investeşte în oameni!”, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013. Valoarea totală a proiectului este de 2,82 de milioane de lei, asistenţa financiară nerambursabilă fiind de 2,76 milioane de lei, iar termenul de finalizare, 31 decembrie 2015.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.