Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat, joi seară, lista statelor considerate cu risc epidemiologic.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta HOTĂRÂRE: Art.1 – Se aprobă clasificarea ţărilor/teritoriilor în funcţie de rata de incidenţă cumulată, în vederea stabilirii persoanelor care sosesc în România din acestea şi cu privire la care se instituie măsura carantinei, prevăzută în anexă la prezenta hotărâre”, a transmis, joi seară, CNSU.

Legislația în vigoare prevede că, la sosirea din zona roșie, o persoană poate evita cele 14 zile de carantină doar dacă s-a vaccinat împotriva COVID-19.

În zona roșie sunt: Maldive, Bahrain, Seychelles, Uruguay, Argentina, Columbia, Paraguay, Suriname, Costa Rica, Chile, Trinidad și Tobago, Brazilia, Kuweit, Mongolia, Bolivia, Capul Verde, Malaysia. Tot acolo se regăsesc și Nepal, India, Africa de Sud și Marea Britanie, ca urmare a detecției circulației unor variante de SARS-CoV-2 cu transmitere mai ridicată, spun autoritățile.

Cei care vin din țările aflate în zona verde nu trebuie să stea în carantină. Cei care intră în România din țările aflate în zonele galbenă și roșie stau 14 zile în carantină, cu excepția celor vaccinați. De asemenea, pentru zona galbenă sunt scutiți de carantină și cei care au un test COVID negativ. Sunt, de asemenea, exceptate de la carantină mai multe categorii de angajați, oficiali și sportivi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.