Agenția pentru Protecția Mediului Suceava parcurge în această perioadă pașii necesari pentru ca Groapa de Gunoi de pe Mestecăniș să fie autorizată. În acest sens a transmis mai multe adrese către instituțiile din județ implicate în proiect, în vederea finalizării procedurii de autorizare a „Depozitului ecologic Pojorâta”, cunoscut sub numele de „Groapa de Gunoi de pe Mestecăniș”. Cum era și firesc, un astfel de document a ajuns și la Primăria comunei Pojorâta, care a transmis, la rândul său, un răspuns nu tocmai așteptat.

Primăria comunei Pojorâta, prin primarul ing. Ioan Bogdan Codreanu, a transmis un document, înregistrat în data de 7 octombrie, din care reiese că se opune avizării acestui obiectiv până la finalizarea anchetei DNA.

Reamintim că Tribunalul Suceava a dat undă verde redeschiderii urmăririi penale în cazul anchetei care privește construcția gropii de gunoi de pe Mestecăniș în luna iulie a acestui an. Dosarul a ajuns pe rolul instanței sucevene ca urmare a faptului că un șef din Direcția Națională Anticorupție a decis că soluția de clasare dată de un procuror ierarhic inferior nu a fost corectă.
Soluția pronunțată  de judecătorul Secției Penale a Tribunalului Suceava este definitivă, ceea ce înseamnă că dosarul s-a întors la DNA pentru continuarea cercetărilor.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.