Corpul de control al Guvernului Ponta a realizat, în perioada mai 2012- aprilie 2015, numeroase controale în cadrul marilor companii de stat din România, în urma cărora au făcut 70 de sesizări la DNA privind presupuse fraude comise în cadrul respectivelor instituții

Jurnaliștii de la luju.ro au prezentat, în exclusivitate, documentul care conține toate cele 70 de sesizări ale Guvernului Ponta și care sunt companiile care ar fi ”calcat pe bec” și a a căror directori ar putea ajunge să dea ochii cu procurorii Laurei Codruța Kovesi pentru a explica faptele presupus ilegale.

Posta Română este una din companiile pe care le putem cataloga drept ”regina penală” a guvernelor Boc- PDL, având în vedere numărul uriaș de sesizări pe care Guvernul Ponta le-a făcut la DNA privind posibile fapte de natură penală.

În 2012, Poșta Română, s-a ales cu o primă sesizare la DNA care viza 3 posibile fapte penale. Acestea ar fi fost fost comise în perioada 1.01.2009- 31.03.2012, când Poșta a fost condusă de Ion Smeeianu.

În 2013, numărul posibilelor ilegalități identificate de corpul de control al Guvernului și transmise la DNA au crescut la 8 fapte.

În 2014, DNA a mai primit încă o sesizare din partea Guvernului Ponta privind încă 7 fapte presupus ilegale.

Pe scurt, la Poșta Română, procurorii DNA au de verificat nu mai puțin de 18 posibile fapte ilegale, număr care plasează această companie în topul instituților în care demersurile cu iz penal par să fi înflorit de la un an la altul.

Până în acest moment, câțiva foști demnitari ai României au fost condamnați în dosare care au avut legături cu Poșta Română, cum ar fi Maricel Păcuraru, Mihai Toader, fost director al Poștei.

Întrebarea firească este: cele 18 presupuse fapte reclamate la DNA de Corpul de Control al Guvernului ar mai putea aruncă în ”beciul domnesc” și pe alți băieți deștepți care au lucrat în cadrul acestei instituții importante din România?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.