Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a Județului Suceava aduce la cunoștință măsurile luate ca urmare a dispozițiilor primite din partea Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, prin Dispoziția Nr. 1372/Cabinet/23.01.2020, în vederea îmbunătățirii accesului la serviciile de evaluare complexă a persoanelor adulte cu dizabilități și a copiilor cu dizabilități.

Astfel, pentru evaluarea/reevaluarea persoanelor adulte cu dizabilități, puteți opta și pentru transmiterea în format electronic a documentelor necesare întocmirii dosarului de handicap, însoțit de cererea tip de evaluare, pe adresa de email: sec_adulti_sv@dgaspcsv.ro
De asemenea, pentru evaluarea/reevaluarea copiilor cu dizabilități, puteți opta și pentru transmiterea în format electronic a documentelor necesare întocmirii dosarului de handicap, însoțite de cererea tip de evaluare, pe adresa de email: sec_copii_sv@dgaspcsv.ro
După verificarea documentației primite pe email, veți fi informați, în termen de 5 zile lucrătoare, pe adresa de email de pe care s-a primit documentația, cu privire la data și ora programării la evaluare a persoanei adulte/copilului cu dizabilități precum și cu privire la eventualele documente care mai sunt necesare pentru întocmirea dosarului.

La data și la ora programării, vă rugăm să vă prezentați cu beneficiarul la serviciul de evaluare complexă: persoana adultă cu dizabilități sau copilul cu dizabilități, precum și cu dosarul completat și documentele originale, conform necesarului de acte”, au transmis reprezentanții DGASPC Suceava.

Potrivit acestora, pentru cazurile de copii cu dizabilități netransportabili, procedura presupune completarea cererii tip pentru evaluare la domiciliu și transmiterea în format electronic a cererii și a documentației. Pentru cazurile de persoane adulte cu dizabilități, evaluarea la domiciliu se efectuează automat doar dacă în documentația primită este specificat că persoana este nedeplasabilă, în conformitate cu legislația în vigoare.

„Vă rugăm să apelați la asistenții sociali din cadrul autorității publice locale pentru sprijin în întocmirea dosarului, ca și până acum, iar pentru informații suplimentare vă rugăm să transmiteți mesajele dumneavoastră la adresele de email menționate”, au conchis reprezentanții DGASPC Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.