Joi, 22 august, doi absolvenți ai Colegiului „Lațcu Vodă” din Siret au susținut proba la Limba Ucraineană din cadrul sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat.

Potrivit inspectorului general adjunct al IȘJ Suceava, Alexandra Chirilă, la această probă au fost înscriși patru candidați, însă doar doi s-au prezentat la examen.

De altfel, spre centrul de evaluare de la Bacău au fost trimise cele două lucrări spre a fi corectate.

Sesiunea august – septembrie a BAC-ului a început cu probele scrise, astfel, în data de 21 august având loc proba la Limba şi literatura română/E)a, în data 22 august având loc cea la – Limba şi literatura maternă/E)b, iar în data de 23 august este programată proba obligatorie a profilului/E)c, iar în 26 august – proba la alegere a profilului şi specializării/E)d.

Conform IȘJ Suceava, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se desfăşoară în 27 august şi 28 august, fiind urmată de evaluarea competenţelor în limba maternă (proba B) în 29 august. Evaluarea competenţelor digitale (proba D) are loc în 30 august şi 2 septembrie, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată în 2 şi 3 septembrie.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru 3 septembrie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 şi 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în 7 septembrie.

Potrivit inspectorului școlar general adjunct al IȘJ Suceava, prof. Alexandra Chirilă,  pentru sesiunea de toamnă a BAC-ului s-au înscris 1 630 de candidați, în comparație cu 5 456 de candidați înscriși în prima sesiune.

Chirilă a precizat că la nivelul municipiului Suceava s-au constituit cinci centre de examen: la Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret”, la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, la Colegiul Tehnic „Samuil Ispoescu”, la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” și la Liceul cu Program Sportiv. De asemenea, la nivelul județului s-au făcut și două centre de evaluare: la Colegiul Național „Mihai Eminescu” și la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.