Astăzi, 18 august, s-a desfășurat Proba la alegere a profilului și specializării din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea august – septembrie 2022. 

Au fost prezenți 546 candidaţi (272 – Biologie, 4 – Chimie, 14 – Fizică, 142 – Geografie, 10 – Informatică, 93 – Logică, argumentare și comunicare, 5 – Sociologie şi 6 – Psihologie). 

Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 2 candidați:  1 candidat dintr-o promoție anterioară, de la Colegiul Tehnic Rădăuți, în centrul de examen de la Colegiul Tehnic ”Al. I. Cuza” Suceava, care susținea proba la disciplina biologie și avea asupra sa telefonul mobil și 1 candidat din promoția curentă de la Liceul Tehnologic ”Virgil Madgearu” Suceava, în centrul de examen de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, care susținea proba la disciplina logică, argumentare și comunicare și avea asupra sa telefonul mobil. Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

153 candidaţi au fost absenți. 

Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Conform calendarului, evaluarea competențelor lingvistice și digitale (Probele A, B, C, D) va avea loc în perioada 22-29 august 2022. 

Primele rezultate vor fi afișate în data de 31 august (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (interval 1 – 2 septembrie), vor fi comunicate în data de 3 septembrie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele

condiții, cumulativ:

– recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice

și digitale;

– susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

– obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.