Joi, 24 septembrie, la ora 10.05, Poliția mun. Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că la o stație Peco din mun. Câmpulung Moldovenesc, a avut loc un incident în care au fost implicați doi angajați, aceștia suferind arsuri.

În urma cercetărilor s-a stabilit că la data de  24.09.2020, în jurul orei 10.00, E.B., de 22 ani și B.V. de 25 ani, angajați la stația Peco din mun. Câmpulung Moldovenesc, au deschis un cămin subteran situat lângă pompele de alimentare cu carburant, prin interiorul căruia circulă conductele de alimentare ale pompelor. Deoarece interiorul căminului era inundat parțial cu apă, cei doi angajați au introdus în interior o pompă electrică pentru evacuarea apei acumulate.

E.B. a intrat în interiorul căminului pentru a porni pompa, aceasta producând un scurt-circuit electric care a provocat aprinderea gazelor acumulate în interiorul căminului. Aprinderea gazelor a fost însoțită de o deflagrație de mică anvergură, care nu a provocat distrugeri de bunuri în stația Peco.

În urma deflagrației, a rezultat accidentarea angajaților E.B., care se afla în interiorul căminului și B.V., care se afla lângă capacul metalic prin intermediul căruia se face accesul în cămin.

Cele două victime au fost transportate la Spitalul mun. Câmpulung Moldovenesc, în vederea acordării de îngrijiri medicale, fiind diagnosticate cu „arsuri de gradul 1 și 2 la nivelul feței și al mâinilor”.

Reprezentanții stației Peco au fost informați cu privire la obligativitatea informării I.T.M. Suceava despre producerea evenimentului.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „vătămare corporală din culpă”, „neluare a măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.