Marți, 18 decembrie, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de doi inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunii de „contrabandă în formă agravată”.

Potrivit procurorilor, luni, 17 decembrie, la orele 17:10, cei doi au deţinut şi transportat cu un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară şi remorcă, pe DN 17, pe raza com. Păltinoasa, cantitatea de 19.480 pachete de ţigări mărcile Marlboro şi Kent, având aplicate timbre fiscale emise de autorităţile Rep. Ucraina, ce era ascunsă într-un compartiment special amenajat printr-un tavan fals pe toată suprafaţa plafonului remorcii, fără a avea documente legale de provenienţă şi cunoscând că provin din activități de contrabandă, cauzând bugetului de stat un prejudiciu în valoare aproximativă de 274.577 lei.
Față de cei doi inculpaţi s-a dispus la data de 18.12.2018 măsura reținerii pentru 24 ore, aceştia fiind prezentaţi la data de 18.12.2018 instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gura Humorului a admis cererea procurorului de caz şi a dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele ambilor inculpați pentru o perioadă de 30 de zile.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.