Joi, 30 septembrie 2021, la ora 13.20, polițiștii suceveni au fost anunțați despre faptul că doi bărbați au pătruns însoțiți de doi câini, în pădurea Ocolului Silvic Bisericesc Ilișești cu intenția de a recolta trufe.

Agenții ajunși la fața locului, respectiv în apropierea intersecției dintre DN 17 cu DJ 209 C, care face accesul către comuna Ciprian Porumbescu, au găsit o mașină parcată. În jurul orei 15:40, din pădure au venit către autoturismul parcat în apropierea drumului comunal, doi indivizi, însoțiți de doi câini. Cu ocazia legitimării celor doi, s-a stabilit faptul că se numesc  Dorin H. (31 de ani), din municipiul Suceava și Dorin C. (32 de ani), din comuna Ciprian Porumbescu, care au spus că au mers în pădure pentru a culege ciuperci, aceștia arătându-le polițiștilor o plasă de rafie în care aveau diferite tipuri de ciuperci.

Fiind întrebați daca au cules trufe, Dorin C. a confirmat acest aspect, iar ulterior dintr-un buzunar al hainei pe care o purta a scos 10 trufe pe care le-a predat de bună voie polițiștilor, cei doi menționând faptul că nu sunt autorizați pentru recoltarea din fondul forestier a produselor nelemnoase și nu au acceptul Ocolului Silvic.

Cei doi indivizi au fost amendați și li s-au confiscat trufele.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.