Polițiștii au efectuat în cursul zilei de 08.03.2021 percehziții la domiciliile a 5 persoane bănuite de braconaj și  nerespectarea regimului armelor și munițiilor. În urma probatoriului administrat polițiștii au dispus reținerea a două persoane și confiscarea a 4 arme de vânătoare deținute ilegal, peste 400 de elemente de muniție, trofee de vânat și alte obiecte utilizate la săvârșirea de operațiuni ilicite.

Având în vedere planul de acțiune, precum şi datele şi informaţiile deţinute la nivelul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase – IPJ Suceava cu privire la faptul că 5 bărbați, toți de pe raza comunei Frumosu, dețin ilegal la domiciliul lor arme şi muniţii letale, pe care le utilizează la activități de braconaj cinegetic, la data de 08.03.2021, polițiștii SAESP din cadrul I.P.J. Suceava, sprijiniţi de 10 luptători ai S.A.S., 6 lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava și 3 lucrători din cadrul I.P.J. Suceava – Poliția Municipiului Câmpulung Moldovenesc, au pus în aplicare 5 mandate de percheziţie domiciliară emise de către judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

Astfel, au fost desfăşurate percheziții la domiciliul celor cinci persoane, ocazie cu care au fost identificate şi ridicate următoarele bunuri: 4 arme letale din care una artizanală, calibre diferite, 430 de elemente de muniție, două aparate de sertizat, 60 de capse de aprindere, 48 trofee, 3 piei animale (caprioară, lup), 8 exemplare de păsări împăiate, 11 crotalii, un binoclu, o lanternă pentru armă ,un laser punct luminos pentru ochire pe armă, 13 panoplii coarne de cervidă, 3 panoplii colți mistreț, o panoplie coarne capră neagră, o panoplie coarne țap, 10 colți mistreț, o piele de lup, o piele mistreț, blană de vulpe, 7 păsări de munte, toate naturalizate, 7 piei de jder ,o capcană.

Totodată, a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor și efectuării unei expertize bio-genetice, cantitatea de aproximativ 20 de kg. de carne vânat.

În cauză a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale față de doi suspecți cu vârste cuprinse între 36 și 44 de ani, toți din comuna Frumosu, pentru comiterea infracțiunii de „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”. Față de doi suspecți de 36 și 44 de ani polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introduși în arestul IPJ Suceava.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului pentru stabilirea întregii activități infracționale a persoanelor implicate, urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.