Sâmbătă, 25 iulie, la ora 15:12, A.F. din sat Stamate, comuna Fântânele, a sesizat că în jurul orei 15:00, D.F. și G.F.  s-au răsturnat cu tractorul în pădurea localității Gulia.

Din cercetări s-a stabilit că în jurul orei 15:00, G.F., de 25 ani, din sat Stamate, com. Fântânele a condus un tractor agricol  având ca pasager în cabină pe tatăl său, D.F., de 47 ani, din aceeaşi localitate. 

La un moment dat, pe un segment de drum în rampă, motorul tractorului s-a oprit, împrejurare în care atelajul hipo încărcat cu lemne ce era tractat l-a împins din inerție, conducătorul a pierdut controlul tractorului, iar acesta a intrat în balans răsturnându-se pe partea stângă a direcției de mers.

 În urma evenimentului G.F. a suferit următoarele leziuni: traumatism-cranio-cerebral și, de asemenea, dureri la nivelul hemitoracelui drept, iar D.F. a suferit un traumatism costal. 

La fața locului a ajuns un echipaj SMURD, care l-a preluat imediat pe G.F. și un echipaj al Ambulanței Fălticeni care l-a preluat pe D.F., ambii fiind transportaţi la Spitalul mun. Fălticeni pentru investigaţii medicale.      

Din primele investigații în cauză rezultă faptul nu este vorba despre comiterea unui accident rutier deoarece tronsonul de drum pe care s-a petrecut incidentul este drum forestier, prevăzut cu barieră şi închis circulaţiei publicului.

De asemenea, tot din urma investigaţiilor rezultă faptul că materialul lemnos era achiziţionat pentru consum propriu dintr-o exploatare forestieră de pe raza O.S. Dolhasca, fiind însoţit de avizul de însoţire din data de 25.07.2020.

Lucrătorii din cadrul subunității s-au sesizat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,vătămare corporală din culpă”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.