La data de 13 mai, ora 15.30, un bărbat de 57 de ani, din municipiul Suceava, a sesizat poliția despre faptul că în intervalul 26 aprilie – 13 mai, persoane necunoscute i-au sustras din podul mansardat 160 perechi de încălţăminte, de diferite modele şi mărci.

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că persoana vătămată deține în podul mansardat al scării blocului mai multe cutii cu încălţăminte, pe care le comercializează prin spaţiile comerciale pe care le deţine în municipiu.

Prejudiciul a fost estimat de persoana vătămată la 15 mii de lei.

În cursul zilei de ieri, 02 iulie, în urma continuării cercetărilor în cauza privind furtul comis în perioada respectivă, în dauna persoanei vătămate, au fost identificate persoanele bănuite de comiterea faptei, doi tineri de 20, respective 23 de ani, ambii din comuna Dumbrava Roşie, judeţul Neamţ, ultimul fiind dat în urmărire, având emis pe numele lui un mandat european de arestare pentru fapte comise în Italia.

Cele două persoane au recunoscut comiterea faptei, declarând că în după-amiaza unei zile de la sfârşitul lunii aprilie 2014, au pătruns prin efracţie în podul scării de bloc unde domiciliază persoana vătămată, iar din interior au sustras aproximativ 160 perechi de încălţăminte, ce le-au vândut ulterior. Din încălţămintea sustrasă au fost recuperate un număr de 69 perechi de sandale şi cizme de damă, persoana vătămată declarând că se constituie în continuare parte civilă în procesul penal, cu suma de 8 mii de lei.

Prin extinderea cercetărilor, cei în cauză au recunoscut comiterea unui furt comis în noaptea de 01 spre 02 iulie, prin aceea că au pătruns prin efracţie într-o magazie situată în municipiul Suceava, de unde au sustras mai multe unelte în dauna unui bărbat de 47 ani, din municipiul Suceava, respectiv două flexuri, două circulare de mână, două rotopercutoare şi o auto înfiletantă. Acestea au fost recuperate.

Faţă de cei doi suspecţi, pe bază de ordonanţă, s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, cu propunere de arestare preventivă.

Cei doi au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.