Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată miercuri, 27 ianuarie 2016, în jurul orei 16:15, de către spitalul din localitate, despre faptul că, la unitatea medicală s-au prezentat doi bărbați din comuna Frătăuții Vechi, care prezentau plăgi prin împușcare cu alice.

Poliţişti ai Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase, Serviciul de Investigații Criminale, Poliția municipiului Rădăuți și Secția 4 Poliție Rurală Gălănești, au format imediat o echipă operativă. Astfel s-a descoperit că, în jurul orei 15:00, un bărbat de 49 de ani, din municipiul Rădăuţi, paznic de vânătoare, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a surprins în flagrant un tânăr de 22 de ani și un bărbat de 43 de ani, ambii din comuna Frătăuţii Vechi, în timp ce comiteau acte de braconaj piscicol pe râul Suceava, folosind plase monofilament, a căror deținere este interzisă.

Când cei doi bărbați au ajuns pe uscat, au abandonat peștele capturat și plasele monofilament, încercând să părăsească în grabă locul faptei și fără să se supună somațiilor paznicului de vânătoare. Paznicul de vânătoare a executat simultan cu somația verbală, două focuri de armă în plan vertical, cu arma de vânătoare deținută legal, însă cei doi nu s-au supus, motiv pentru care, în scopul de a efectua o nouă somație, bărbatul de 49 de ani a trecut la urmărirea suspecților. În deplasare, a alunecat pe un strat de gheață și în cădere, arma s-a descărcat accidental, o parte din alice provocând accidentarea celor doi bărbaţi, fără ca paznicul să realizeze acest fapt. Atât arma de vânătoare,  plasa monofilament, cât și peștele prins de cei doi braconieri au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor.

Paznicul de vânătoare s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de „uz de armă fără drept” și „vătămare corporală din culpă”, iar față de cei doi bărbați pentru comiterea infracțiunilor de „producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament” și „pescuitul cu unelte și scule neautorizate”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.